Voorop lopen in authentiek leiderschap en moeiteloos meer invloed, impact en succes hebben?
Laten we kennismaken!
Hoi, ik ben Ellen,

Vanuit een adviserende rol als consultant en operationele rol als (interim)manager bezit ik ruime ervaring op het gebied van verandertrajecten en coaching. In 2014 ben ik begonnen als leidinggevende en later ben ik ook als Lean black belt consultant bij een financiële dienstverlener aan de slag gegaan.

Ik merkte al snel dat leidinggeven bij mijzelf moest beginnen en met de ontwikkeling van mijn persoonlijk leiderschap. Zoals wel vaker gebeurt bij leidinggevenden, ben ook ik vanuit de de inhoud en " expert rol" gaan leidinggeven. 

Ik merkte dat ik soms het tegenovergestelde bereikte dan ik had bedacht of bedoeld en vond het ingewikkeld om erachter te komen hoe dat toch kon. Vanuit mijn kant probeerde ik rekening met iedereen te houden en deed er alles aan om vooral aardig gevonden te worden. Daarnaast wilde ik mij tegenover iedereen bewijzen vanuit mijn behoefte naar acceptatie en echt "gezien" te worden.

Ik maakte vol gebruik van mijn doorzettingsvermogen en daadkracht. Steeds vaker kreeg ik te horen dat ik "ijskoud" was en geen empathie had. Van binnen kromp ik in elkaar en voelde ik me steeds kleiner worden. Naar de buitenwereld toe ging ik nog steviger staan en metselde ik de muur hoger op. Ik had het gevoel dat ik de regie over mijn leven kwijt was en voelde mij vaak erg onrustig, onzeker en enorm alleen.

Maar ik wist ook dat als ik iets wilde veranderen, alleen IK dat kon doen. Mijn verlangen mijzelf te kunnen zijn en niet meer van anderen afhankelijk te zijn voor erkenning of waardering, werd steeds groter. Dat verlangen werd groter dan de angst om gekwetst te worden. Ik wilde meer rust ervaren en de regie op mijn leven terug

Het heeft ervoor gezorgd dat ik mij ben gaan verdiepen in hoe het brein werkt, hoe ik mijn mindset kon veranderen en hoe het kwam dat mijn verstand en gevoel niet op één lijn lagen. Ik wilde meer verdieping aanbrengen en daarnaast investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. 

Na het doorlopen van een opleiding persoonlijke effectiviteit gebaseerd op NLP, heb ik het leertraject mindset begeleider doorlopen en heb ik de opleiding tot progressiegerichte coach met goed gevolg afgerond. Daarnaast ben ik erkend DiSC® en The Five Behaviors™ (Lencioni) trainer geworden. Naast deze mooie opleidingen met waardevolle inzichten, ben ik vooral gaan DOEN. Elke keer weer op zoek gaan naar de achterliggende reden waarom iets mij raakte. Dat was zeker niet altijd makkelijk maar het heeft mij zoveel rijker gemaakt dan ik ooit had gedacht.

Al mijn kennis en ervaring die ik heb opgedaan, wil ik niet alleen voor mijzelf houden. Het is mijn missie geworden om ambitieuze vrouwen te helpen naar een leven waarin ze helemaal zichzelf kunnen zijn en hun vrouwelijk leiderschap omarmen en inzetten.

Vrouwen die niet alleen daadkrachtig, besluitvaardig, ambitieus en vol zelfvertrouwen zijn maar daarnaast kwetsbaar en zacht durven zijn, hulp vragen en grenzen aangeven. Vanuit deze missie heb ik ervoor gekozen een eigen praktijk op te starten. Dat ik dit mag doen geeft mij ongelooflijk veel voldoening!


Waarom ambitieuze vrouwelijke leiders en ondernemers?

De eerste trajecten werden afgenomen door vrouwelijke leiders en ondernemers. Op deze manier leerde ik de doelgroep steeds beter kennen. Om de doelgroep nog beter te leren kennen, heb ik nog een marktonderzoek gehouden.

In de gesprekken kwam naar voren dat veel van hen uitdagingen ondervinden op de volgende onderwerpen:
- Streven om vooral aardig gevonden te worden 
- De mening van anderen op zichzelf betrekken
- "Goed" niet goed genoeg vinden
- In situaties overvallen worden door onzekerheid en twijfel
- Niet volledig zichzelf durven zijn
- Niet de dromen en doelen realiseren die ze willen
- niet het succes behalen waar ze naar verlangen
- niet de impact hebben op anderen die ze wel willen hebben

Ik heb vaak een klik met ambitieuze vrouwelijke executives en ondernemers.

Daarom heb ik besloten mij te specialiseren, zodat ik deze doelgroep nóg beter kan helpen.


Ik heb geleerd van mijn eigen reis. Geleerd om mijn mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in balans te brengen en te omarmen, zacht al kracht ervaren en ik heb mijn positieve mindset verder ontwikkeld. Dat ik mijn ervaring en kennis nu kan gebruiken om anderen te helpen , voelt ontzettend goed.

Beste ambitieuze vrouwelijke executive of ondernemer, je bent niet alleen!

Er zijn veel executives en ondernemers die in bepaalde situaties onzeker worden of gaan twijfelen. Die altijd "aan" staan en weinig rust in het hoofd ervaren. Waar "goed" niet goed genoeg is en ratio en gevoel niet op één lijn liggen. 

Laat mij je helpen om rust in je hoofd te ervaren, zelfverzekerd en volledig jezelf te zijn én de regie over jouw leven te hebben.

© Copyright Ellen Kok Life Coaching
KvK 72525517
BTW-ID NL002092707B06