Wat anderen over mij zeggen:

Ellen is een zeer ervaren en vooral ook deskundige coach.

Met de juiste prikkelende vragen weet ze een nieuw perspectief te geven. Ze zet je aan het denken!

Dank voor de waardevolle sessie met de paarden Ellen!

- Charlotte Houben-Boutellier -

Super goede ervaring om je eigen gedrag te laten spiegelen door paarden.

Goede professionele begeleiding, voor het korte traject wat ik heb gedaan.

Aanrader om mee te maken.

- Jean-Paul Jetten -

Super gave ervaring en super interessante interactie met de paarden!

Ellen geeft veel ruimte voor je eigen proces en stelt goede open vragen

- Rogier van Dijk -

In de zomer van 2022 ben ik tijdens een loopbaantraject geadviseerd om contact te zoeken met Ellen.
Ik zocht nl. niet alleen een nieuwe baan, maar ook naar meer plezier in het leven en vooral rust en ruimte.
Daarnaast was ik benieuwd of een familie-opstelling daarbij zou kunnen helpen en Ellen zou die op individuele basis kunnen geven.

Inmiddels zijn we enkele sessie verder, zowel online als live.
Ellen heeft een rustgevende benadering, luistert oprecht en geeft geen oordeel, maar laat je jouw gedrag en de onderliggende beweegredenen zelf ontdekken.
Ze stelt op een prettige manier (socratisch) vragen aan je.
Ellen geeft ruimte, een soort emotionele “afstand” die ik nodig heb om me op eigen tempo open te stellen.
De combinatie van reguliere coaching, familie-opstelling en de samenwerking met de paarden maakt het traject afwisselend.

Dat ik graag 400 km voor de coachgesprekken op en neer rijd, zegt denk ik genoeg.

Regelmatig hoor ik dat ik veel vrolijker en rustiger ben dan een aantal maanden geleden en zo voelt het ook.
Ik was al een inspirerende en gedreven manager, echter nu meer ontspannen en ik geniet ook meer!

- Hanneke de Jong -

Mijn overtuiging na een sessie met Ellen & paarden is dat iedereen dit een keer zou moeten doen.

De paarden leggen feilloos bloot wat er in je eigen gevoel en intuïtie speelt, dit had ik vanuit mijn nuchterheid vooraf niet verwacht.

Aangevuld door de vragen van Ellen is die beleving heel erg goed te koppelen aan ratio en wat wil en kan ik daar dan mee. Daarnaast is de locatie natuurlijk ook erg fijn, je bent echt even uit je normale omgeving.

Nu 3 weken later kan ik oprecht zeggen dat ik met veel meer zekerheid en zelfvertrouwen mijn coachvraag aanpak.

- Max van de Ven -

Ik ben zelf geaccrediteerd coach. Deze vorm van coaching met paarden was voor mij nieuw.

Tijdens deze sessie was ik de coachee. Verrassend om te ontdekken dat de verschillende paarden overeenkomsten leken te hebben met mensen in mijn eigen omgeving.

Verrassend ook om te zien hoe ik mijn gevoelens projecteerde op de paarden. Zeer waardevolle sessie.

Aanrader. Ik denk er nog vaak aan terug.

- Helen Kleisen-ter Hedde -

Ik werd op Ellen gerecomendeerd door een zakenrelatie van mij. Ik wilde graag professioneel doorgroeien en mijzelf verder ontwikkelen binnen mijn bedrijf. De onrust en stress verminderen en makkelijker kunnen los laten. Ik wilde minder rationeel bezig zijn en met meer energie en in mijn kracht mijn bedrijf en omzet laten groeien vanuit focus, zelfvertrouwen en de juiste energie.

Tijdens een trainingssessie van een half jaar hebben ik samen met Ellen aan deze doelen gewerkt met een prachtig resultaat. Ik kan Ellen zeker aanbevelen om fijn en praktisch aan je doelen te werken.

- Muriel Drent -

Onlangs heb ik mijn coachtraject “The Female Leader” bij Ellen afgerond. Ellen heb ik ervaren als een belangrijke spiegel, die ik op dat moment echt even nodig had om verder te komen. Vanaf het begin heeft Ellen de juiste vragen aan mij weten te stellen, zonder oordeel, alsof ze heel dichtbij staat en mij goed kent. Luisteren kan Ellen en staat tijdens de afspraken echt “aan”. Ze schroomt niet om mij te spiegelen op bepaald gedrag, dat maakte op mij indruk en gaf vooral inzichten.

Tijdens mijn traject heb ik ervaren dat Ellen haar resultaatgerichtheid (die ik zelf ook behoorlijk heb ontwikkeld) werkt. Het traject is zeker niet vrijblijvend en vroeg echt iets van mij. Ik vind het een absolute aanrader voor andere krachtige vrouwen die echt willen ontwikkelen en het lastig vinden om hun kwetsbare kant te laten zien.

Het meest sprekende was de één na laatste sessie waarin ik tussen de paarden niet bij mijn gevoel kon komen. Het lukte mij niet om dit onder woorden te brengen, de merrie bleef bezig om met haar neus het A4tje “gevoel ”te verplaatsen in de paardenbak. Voor mij was dit een doorbraak om gevoel toe te laten, mijn kwetsbare kant meer te laten zien, het leren benoemen, dit te erkennen en niet alles rationeel te willen verklaren.

- Riejanne van der Paauw-Pasveer -

Tevens ook deelneemster aan de Livedag op 11 juli 2022

Vandaag heb ik mogen ervaren onder de bezielende coaching van Ellen en een andere coachee hoe verdiepend en helend een familie opstelling kan zijn.

Ellen heeft een prettige, rustige manier van begeleiding naar “binnen” veilig en vertrouwend op het proces. Ze is in staat met deze aanpak mij zeer waardevolle inzichten te geven in een dag.

Deze dag was ook nog eens heel goed verzorgd in een natuurlijke setting met de mooie tuin en de paarden. Ik voelde me gezien en verwend.

Een aanbeveling voor een ieder die een mooie stap wil zetten naar je eigen kern, kwetsbaar en krachtig.

 

- Heidy Sonnemans - 

 

Deelneemster aan de Livedag op 11 juli 2022

Na 5 jaar keihard werken en evalueren op 'resultaten' wilde ik mij verder ontwikkelen als persoon. Omdat privé en zakelijk veel door elkaar heen lopen bij mij persoonlijk als carrière vrouw en moeder hebben we beide snijvlakken aangepakt.

Ik heb een coachings traject bij Ellen gelijktijdig gecombineerd met mijn opleiding aan de TIAS, mijn fulltime carrière en in aanloop naar mijn zwangerschaps verlof. Een periode waarin je grenzen moet stellen. Een pittige maar effectieve combinatie.

De online coachinsgsmeetings, in combinatie met de opdrachten en haar prikkelende vragen hebben mij enorm geholpen om dit direct toe te passen in de praktijk. Ik ben voornemens om elk kwartaal een sessie in te plannen om in ontwikkeling te blijven!

- Stephanie Samson - 

In mijn functie als manager in de zorg wilde ik mij verder ontwikkelen in mijn persoonlijk leiderschap.

Ellen heeft mij in een coaching traject op een professionele en betrokken wijze begeleid. Ik heb haar leren kennen als iemand die goed kan luisteren en prikkelende vragen weet te stellen.

De manier van coaching, coach gesprekken en tussentijdse oefeningen, hebben mij enorm geholpen om vaardiger te worden in mijn dagelijkse (praktijk)situaties.

Ik heb meer rust in mijn denken en doen, waardoor ik beter in staat ben om op verschillende gebieden effectiever en strategischer te handelen.

- Marjan Beuving - Oostland -

Ellen heb ik de afgelopen 1,5 jaar in verschillende functies gezien en direct of indirect mee samengewerkt.

In alle functies die ze vervulde zorgde ze voor rust en overzicht met altijd aandacht voor de mens. Maar pakte ze ook door wanneer nodig en weet ze de zaken op een juiste manier over te brengen.

De laatste paar maanden heeft ze mij ondersteund met coaching op mijn leidinggevende rol.

Wat ik heel fijn vond is dat ze snel tot de kern komt en relevante handvatten geeft hoe ik deze rol stap voor stap beter kon vervullen.

Heel waardevol, bedankt Ellen!

- Annette Swart - 

Ellen heeft mij heel goed begeleid bij mijn Greenbelt opdracht.

Ze weet te prikkelen en te inspireren. Ellen stelt verdiepende vragen door goed te luisteren naar wat ik vertel.

Daarnaast heeft zij mij bewust gemaakt van mijn mindset in dit proces waardoor ik hier aandacht aan kon geven.

Hierdoor heb ik meer kunnen genieten van het proces waar ik doorheen ben gegaan en heb ik meer geleerd tijdens de Greenbelt opdracht.

- Amber Bakker - 

Ellen is een bevlogen en inspirerende leidinggevende die op natuurlijke wijze de aandacht voor de inhoud/proces weet te combineren met de aandacht voor de mens.

Een mooie kwaliteit die bijzonder nuttig is in een hoog dynamische context.

- Ralph van Soomeren -

Ik heb Ellen leren kennen als resultaatgerichte teammanager die goed in staat is zaken duidelijk uit te leggen en te onderbouwen. Ellen heeft oog voor continu ontwikkelen en denkt altijd vooruit.

Daarnaast is ze analytisch en inhoudelijk zeer sterk. Ze is in staat collega’s te spiegelen en zet mensen in beweging. Ellen is eerlijk en maakt alles bespreekbaar, daarbij staat ze open voor zelfreflectie.

 Kortom, een inspirerende leidinggevende die zeker het verschil durft te maken!

- Esther Dijkstra-Abbing -